Actueel

Selecteer een categorie:
Tips
Tip: Geduld

Door afasie is van de ene op de andere dag veel veranderd in het leven van degene die erdoor getroffen is maar ook in het leven de naasten. Iedereen zal moeten wennen aan een andere manier van communiceren.

Tips
Tip: Gespreksboek App

Het Gespreksboek helpt mensen met afasie zich te uiten. De Afasie Vereniging Nederland heeft hiervoor een App ontwikkeld. De Gespreksboek App biedt mensen met afasie de mogelijkheid om op een eigentijdse manier te communiceren.

Tips
Tip: 4 W's

Wie, wat, waar en wanneer? Voor mensen met afasie kan het handig zijn om meer structuur aan te brengen in een gesprek. Dat kan met de vier W's:

Wie, wat, waar, wanneer. Vraag of vertel eerst over wie het gaat, daarna wat er gebeurd is en eventueel waar of wanneer. 

 

Tips
Stop-Denk-Doe

De methode ‘stop-denken-doen’ is een goede manier om jezelf te ondersteunen uw gedrag te veranderen, bijvoorbeeld als u een ''kort lontje'' heeft. Met deze methode roep je jezelf tot de orde. Je geeft zichzelf hiermee de tijd om na te denken voor je iets gaat doen. Je kunt de methode hardop toepassen of in gedachten.

Pagina's